Nutrition for you staat officieel ingeschreven in de KvK. Daarnaast staat Nutrition for you ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Dit geeft voor jou als cliënt een extra waarborging van kwaliteit.

Hoe zit het nu met de vergoedingen van de diëtist?

De diëtist zit in het basispakket voor 3 klokuren, echter worden de kosten hiervoor eerst aangesproken via het eigen risico. Voor kinderen geldt er géén eigen risico! Wanneer je aanvullend verzekerd bent, krijg je vaak nog meer vergoedt, maar kijk of vraag dit altijd eerst goed na bij je verzekering! Maar hé… met die 3 klokuren maak jij al een goede start!

Toen ik mijn eigen praktijk heb gestart, heb ik alle voor- en nadelen afgewogen en hierbij de keuze gemaakt om contractvrij te werken als diëtist. Dit betekent dat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars. Waarom niet?

  • Ik wil geen inmenging van verzekeraars. Ik maak graag mijn eigen keuzes voor begeleiding, zonder dat ik mij af hoef te vragen of dit past binnen het denkbeeld van zorgverzekeraars.
  • Ik besteed mijn tijd liever vakinhoudelijk dan aan tijdrovende administratie richting zorgverzekeraars.
  • Ik hecht waarde aan de privacy van mijn cliënten. Zo wordt er geen persoonlijke en/of gevoelige informatie doorgespeeld naar zorgverzekeraars.
  • Als cliënt heb je transparantie in kosten en de behandeling. Mijn administratie- en behandeltijd zit al in de prijs. Geen verrassingen achteraf.

Wat betekent dit voor mij als cliënt?

Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het indienen van de factuur bij de verzekering, mocht je deze willen factureren. Er is uiteraard altijd de keuze het voor eigen kosten te nemen. Hierdoor hebben wij niet alleen een behandelrelatie, maar ook een financiële relatie, omdat de factuur direct betaald dient te worden na het consult. Je krijgt van mij deze factuur naderhand per e-mail gestuurd, welke in te dienen is bij de verzekeraar. Kijk goed hoe je verzekerd bent. Heb je een restitutiepolis? Dan vergoed de verzekeraar vaak alles. Heb je een naturapolis? Dan vergoed de verzekeraar het bedrag voor 0%, 60%, 80% of 100%. Neem van te voren voor de zekerheid even contact op met jouw zorgverzekeraar.

Nog vragen? Neem gerust contact op!